Contact

Vanessa Chinitor

Zangeressen

Vanessa Chinitor is geboren en getogen in Dendermonde, een stadje zo ongeveer on het centrum van de ‘driehoek’ Antwerpen-Brussel-Gent. Ze begon haar carrière in een plaatselijke talentenjacht, waar ze een finaleplaats bemachtigde met het nummer “Starlight Express”, uit de gelijknamige musical van Andrew Lloyd Webber. Ze maakte met haar optreden die avond een geweldige indruk op een aantal producers. Degene die ze d’r uiteindelijk uitpikte om mee samen te werken was John Terra.

In september 1998, kwam Vanessa’s eerste single ‘Verdoofd en verblind’ uit. Net zoals bij de eerste single kon ze rekenen op veel aandacht van radio en televisie. Vanessa Chinitor was goed op weg! Maar wat zou de volgende stap worden? Vanessa besloot dat het tijd werd om aan een breder publiek te laten zien wat ze waard was. En op welke manier kan je dat beter doen dan door deel te nemen aan de nationale preselectie voor het Eurosongfestival?

België was wild enthousiast. Vanessa Chinitor’s lied “Like the wind” werd uitgekozen door een jury waarvan de kijkers thuis het laatste woord hadden, en het duurde niet lang voor Vanessa België’s meest geboekte artiest werd.

De toekomst ziet er veelbelovend uit maar ondanks het feit dat ze nu zo’n hectishe leven leidt, slaagt ze ering met beide voeten op de grond te blijven.

“Like the wind” werd geschreven door de Zweedse Emma Philippa Hjälmas, Wim Claes, en John Terra en zal altijd in het geheugen van Vanessa blijven hangen als een onvergetelijke herrinering. Haar carrière gaat intussen stevig door met kwalitatief platenwerk en een drukke tour-agenda. Het bewijs dat Vanessa Chinitor mag aanzien worden als één van de groten in de Vlaamse showbusiness van vandaag

Genre: 
Nederlandstalig
Mogelijke formules: 

Live on tape 35 min: 730 €

Andere mogelijkheden op aanvraag                       

Contact