Contact

Marlène De Wouters

Presentatie

Marlène de Wouters, geboren in Amsterdam in 1966 met de Belgische nationaliteit, begon haar eerste loopbaan als tennisster. Ze won meerdere nationale en internationale kampioenschappen in Nederland en in het buitenland. Haar bijnaaam was de Tennisballerina. Marlène, snel en pittig op de baan, met een uitstekend voeten/en benenwerk, was de eerste Belgische tennisster op de WTA-ranking. Haar hoogste ranking in het enkelspel was 208. Ze reisde 3,5 jaar lang alleen de wereld af op zoek naar WTA-punten.

Televisie 5 Gouden Ogen

Na haar professionele tenniscarrière sloeg Marlène een andere weg in. Ze begon als omroepster, maar werd snel één van de bekendste televisiepersoonlijkheden van het land. Ze won 5 Gouden Ogen, in de categorie ‘Beste presentatrice’ en ‘Beste Praatprogramma’. Het publiek bekroonde haar vanwege haar inlevingsvermogen, spontaniteit en om de eenvoud waarmee ze tijdens haar interviews het vertrouwen van haar gasten weet te winnen.

Marlène de Wouters presenteerde een aanzienlijke reeks van verschillende talkshows en discussieprogramma’s. Deze handelden vaak over maatschappelijk thema’s zoals euthanasie, medische missers, (v)echtscheidingen, de doodstraf, enzovoort.

Sinds 2001 is zij ook op de Nederlandse televisie te zien.
Voor haar TV programma’s interviewde zij zowel onbekende getuigen als de groten der aarde, zoals Koningin Noor van Jordanië, President Gorbachov, Georgio Armani, Kevin Costner, Mariah Carey, Pavarotti, Christopher Reeve, Patrick Dempsey en vele anderen.
Marlène verslaat ook tenniswedstrijden en ze leverde voor de VRT commentaar bij verschillende koninklijke huwelijken. Zoals o.a. dat van Prins William en Kate Middleton. Voor de Nederlandse televisie versloeg eveneens verschillende koninklijke gebeurtenissen.

De Jennifer Lopez van de dansvloer

In 2009 wordt Marlène gekozen als mooiste, meest sensuele en geloofwaardige vrouw van België in de categorie dertigers en veertigers. Ze doet mee aan Sterren op de dansvloer en ontpopt zich als sensuele danseres na een verleidelijke rumba en een adembenemende tango. Ze wordt door de jury de Jennifer Lopez van de dansvloer genoemd.

Sinds 2003 presenteert Marlène de internationale Koningin Elisabethwedtsrijd van België. Ze modereert ook internationale conferenties.

 

Marlène de Wouters schreef drie boeken.

• Marlène Exclusief, Wat u niet te zien kreeg. Over haar ervaringen bij het maken van het gelijknamige programma, waarin ze heel wat groten der aarde interviewde.
• Het tweede werk Etiquette. De regels van het spel, schreef ze met twee co-auteurs.
• Haar derde boek, Ministers in alle staten, werd voorgesteld in de Kamer en ingeleid door toenmalig Kamervoorzitter en huidig premier Herman Van Rompuy.

In het boek interviewt ze vijf door de wol geverfde politici. Ze praten over de politieke impasse en laten ook in hun hart kijken. Minister van Staat Mark Eyskens noemt Marlène de Wouters een ervaren psychologe met een sterk inlevingsvermogen.

 

Genre: 
Presentatie divers
Mogelijke formules: 

Diverse mogelijkheden : Op aanvraag

Contact