Contact

Matteo Simoni

acte de présence

Matteo Simoni (1987) is een Vlaamse acteur, bekend van zijn rollen in de populaire komedieserie Safety First en de speelfilm Marina.

Hij studeert aan de HermanTeirlinck Instituut en speelt daarna bij toneelgezelschappen als Bad van Mari, Olympique Dramatique,HETPALEIS en NT Gent.

In 2008 richt hij, samen met mede‐studenten, zijn eigen theatergezelschap op,FC Bergman.

De productie De Thuiskomst (2008) wordt bekroond met de TAZ‐Jong Theater Prijs 2009 en Wandelen op de Champs--‐Elysées (2009) is geselecteerd voor het NederlandsTheater Festival 2010.

FC Bergman is sinds 2013 artist in residence van het Toneelhuis, België.

Matteo is niet alleen op toneel te zien, maar ook in diverse televisieseries en films.

Hij heeft één van de hoofdrollen in de soapserie LouisLouise (2009), Rang 1 (2011) en de hitserie Safety First (2013--‐2015),waarvan dit najaar de film in de bioscoop zal verschijnen.

Op het witte doek is Matteo te zien in de films Weekend aan Zee (2012), Zot van A (2010) en speelt hij de hoofdrol in de film Marina (2013) van Oscar--‐genomineerd regisseur Stijn Coninx.

In seizoen 14/15 is Matteo te zien in de toneelproductie Maria Stuart vanToneelgroep Amsterdam/Toneelhuis,onder regie van Ivo van Hove.

Daarnaast speelt hij met zijn eigen gezelschap FC Bergman de voorstelling Het Land NOD.

Binnenkort zal Matteo in de Vlaamse bioscopen te zien zijn in de films Terug naar morgen, Safety First en de kinderfilm Ay Ramon.

In april 2015 ontvangt Matteo tijdens de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren voor het tweede jaar achtereen de Vlaamse Televisiester voor Beste Acteur (Safety First).

Sinds kort is Matteo , de hotboy in CALLBOYS ! De heetste serie op het scherm !

Genre: 
Divers
Mogelijke formules: 

Enkel op aanvraag

Contact